Aandachtspunten voor de Avondvierdaagse:

VERKEERSREGELAARS
-We zijn dringend op zoek naar verkeersregelaars. Als je je hiervoor aanmeldt, zorgen wij voor de bijbehorende cursus. Let wel dat je je voor 10 mei op moet geven bij info@avondvierdaagseabcoude.nl

INSCHRIJFGELD
-Het inschrijfgeld per kind is vastgesteld op €4,50 (dit is inclusief de bijdrage voor de begeleider en herinnering). Voor wandelaars/begeleiders zonder herinnering €2,50. Late inschrijvers betalen €1,50 extra.
-We verwachten van de deelnemers dat er minimaal 1 begeleider meeloopt op 2 kinderen, waarbij ieder kind weet bij welke begeleider hij/zij hoort!

START en EINDE
-Start 5 km is om 18:30. De 10 km start di/wo/do om 18:15 en vrijdag om 18:00
-Het vertrekpunt is de Hollandse Kade voor ALLE scholen en er komt een startsein.
-Bij de Hollandse Kade zal de "Sociaal Bokaal" uitgereikt worden aan de groep die zich het netst heeft gedragen en het meeste zwerfvuil heeft opgehaald.

AFSTANDEN
-De te lopen dagen zijn van dinsdag t/m vrijdag.
-Groep 1 ,2,3 en 4 lopen 5 km, groep 5 mag kiezen en groep 6, 7 en 8 lopen 10 km.
-Een kind met serieuze loopproblemen mag van ons gerust de 5 km lopen.

PAUZES
-In verband met de veiligheid mag er onderweg geen koffie/limonade meer worden verstrekt (meegenomen drinken mag natuurlijk wél worden gedronken en er mag ook zeker gepauzeerd worden).

MEDAILLES
-De medailles worden aan het begin van de laatste avond bij het afgeven van de startkaart aan de contactpersoon uitgereikt.

VEILIGHEID
-De meeste oversteek punten worden door de verkeersregelaars beveiligd.
-Verkeersregelaars krijgen bij de Hollandse Kade een officiële hes.
-Mocht het onverwacht gaan onweren, dan via de kortste weg terug.
-De leiding is mobiel te bereiken, ook voor calamiteiten of overleg, het nummer staat op de definitieve route. Wij hebben alarmnummers binnen handbereik.
-Wandelaars mogen het overige verkeer niet hinderen. We zijn verplicht twee aan twee te lopen op smalle wegen. Wij willen u vragen er op toe te zien dat alles niet breed uitwaaiert. Wilt u dit ook onder de aandacht van de kinderen brengen?
-Verder gelden de normale fatsoens- en gedragsregels.
-Kom alleen met de auto indien dit noodzakelijk is, er zal namelijk al genoeg verkeersoverlast zijn. De fiets is sneller!