Wandelaars…..
Zoek je iets over de start, routes of defilé, dan kijk je onder programma. Kijk vooral even bij de historie en de foto's, misschien sta je er ook op of herken je je vriendjes.

Verkeersregelaars
Ben je verkeersregelaar en wil je informatie hebben over de indeling, planning en dergelijke, ga dan naar de organisatiepagina en kijk onder verkeersregelaars.

 

Avondvierdaagse 2018

De start en finish zal bij de Hollandse kade zijn.

Er is in 2018 GEEN defilé vanaf 't Markvelt. De kinderen lopen op de laatste avond langs de Voordijk terug naar de Hollandse Kade waar ze worden binnengehaald door de Abcouder Harmonie.

Als alle kinderen binnen zijn zal de Abcouder Harmonie nog extra muziek ten gehore brengen en wordt de "Sociaal bokaal" uitgereikt. De scholen kunnen de medailles dan ook uitreiken (sommige scholen doen dat de volgende dag).

De plaatselijke middenstand heeft voor alle kinderen iets lekkers verzorgt voor tijdens de wandeling.

Voor de kinderen is het ieder jaar weer een feest en zo willen we het ook graag houden! Voor de scholen is het een week van aanpassen en snel schakelen als er veranderingen in het programma zijn. Afgelopen jaar was het op de maandag door het dreigende slechte weer de vraag of de eerste avond door zou gaan. Het is daarbij belangrijk iedereen zo goed mogelijk te informeren. De communicatie tussen de vakanties door en vlak na het weekend is niet eenvoudig gebleken. Verder zijn de kinderen de week onrustig en aan het eind van de week behoorlijk moe. Vrijdag lesgeven is bijna onmogelijk.

Om bovenstaande punten te verbeteren zullen we vanaf 2019 twee jaar een proef doen door de Avondvierdaagse te starten op dinsdag in plaats van maandag. De laatste dag wordt dan vanzelfsprekend vrijdag in plaats van donderdag.

36ste 2018 – maandag 14 t/m donderdag 17 mei
37ste 2019 - dinsdag 21 mei t/m vrijdag 24 mei
38ste 2020 - dinsdag 12 mei t/m vrijdag 15 mei